natuurbericht salland op zn mooist

Het roodborstje hipt nog één keer door de tuinkamer en neemt dan plaats onder de buxus in de grote bloempot. Het vijfde ei is gelegd en het broeden kan beginnen. Voorzichtig sluit ik de deur en ga op weg.

Eenmaal op de bestemming word ik begroet door een tapuitje. Het mannetje zit op het bordje ‘Kwetsbaar gebied ~ Geen toegang’. Een kievit scheert laag over en land voor me op het wandelpad. Als een snelwandelaar rent ie voor me uit. Een torenvalk staat te bidden in de lucht. Een tureluur is niet bang en ook grutto’s en scholeksters blijven rustig. Zwanen banen zich statig een weg tussen de groene leliebladen. Boerenzwaluwen draaien onnavolgbaar laag over het water. En dan in één keer is alles in de lucht, kraaien voorop. De havik uit het kleine loofbos is de boosdoener.

We gaan via het schouwpad terug naar de auto. Al snel kleurt het geel van de paardenbloemen en niet veel later hebben zuring, boterbloemen en pinksterbloemen de overhand. Dichter bij de kronkelbeek word het wel erg soppig en vragen grote pollen dotterbloemen alle aandacht.

Nu het brugje nog over en dan naar huis. Maar wat is het onderweg ook prachtig mooi. Aardappel- en maispoters maken rechte banen over het zwarte land, daar zijn knalgele koolzaadvelden, groene weilanden maar ook bloemrijke weilanden, en kijk, zwartbonte koeien, ook roodbonten. Maar ook de rode, roze, witte en gele tulpenvelden doen zeer aan de ogen. En de altijd mooie Hollandse luchten. Meimaand, bloemen en kransen, geuren en kleuren, groeien en bloeien. Salland op z’n mooist!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.