natuurbericht koekoek in de meerderheid

Langzaam rijd ik over het weggetje en zie dat op de pas gezaaide maispercelen door de ideale weersomstandigheden al kaarsrechte groen gekiemde rijen liggen. Ook is de eerste snede gras in supersnel tempo binnen gehaald. Hier sla ik af en rijd naar het veerooster.

Oei, daar hoor ik die braamstruik langs de auto krassen. Volgende keer toch het laatste stuk maar lopend doen. Het hekje klapt achter me dicht en vanmiddag is er genoeg om naar uit te kijken. Ik hoor de koekoek al, maar kijk uit naar de havik, sperwer, buizerd, geelgors, gekraagde roodstaart, roodborsttapuit en natuurlijk de raaf, boomvalk en wespendief en nog veel meer.

Langpootmuggen dansen over het natte hooilandje. Het is, op de koekoek na, erg stil en erg warm. Laat ik niet te ver gaan met die hitte en hier maar gewoon gaan zitten. Enkele atalanta’s vlinderen voorlangs en de kikkers in de poel voor me beginnen weer te roepen. Een houtduif op het nest word zenuwachtig en vliegt af. Laat ik maar iets verderop gaan.

Door de laatste houtdunningen kijk ik hier uit over een parkachtig landschap met daarachter het dichte bos met de kraamkamer voor de reeën. Ook hier overheerst de stilte. Stilte die met de aanstaande geboortegolf in de natuur snel zal worden overstelpt met een kakafonie aan geluiden. En dan zal ook een koekoeksjong te horen zijn…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.