natuurbericht echte koekoeksbloemen en wolgras

In de verte zijn langs het wandelpad een paar wandelaars druk met de plantjes in het natte hooiland. Drie wilde eenden vliegen op en een meerkoet zoekt dekking met de vijf jongen. De waterviolier, het wolgras en judaspenning , maar sowieso het hele Wiedengebied waren de eyeopeners voor de enthousiaste uit Friesland afkomstige dames.

Tja, inderdaad. Niet alleen wolgras en waterviolier, maar alle planten die we vroeger zo normaal vonden zijn hier nog steeds te zien. Wat een schitterend natuurgebied, echt ouderwets mooi. Boterbloemen, veldzuring, fluitenkruid, meizoentjes, lisdodden, noem maar op, alles groeit in dit unieke natte gebied. Hier heeft het gebruik van bemesting geen kans gekregen en hebben alle vegetaties kunnen overleven. Naast het wolgras springt ook de Echte koekoeksbloem er uit door de mooie roze kleur.

Ik ga hier binnendoor als het tenminste mag van de gepensioneerde boer. “Ja dat is goed, maar kijk uit voor de klemmen” Hoezo de klemmen? vraag ik geschrokken. “Gisteren is hier een ooievaar gezien met een muskusrattenklem aan een poot. En dat is niet de eerste keer. Hier vliegt er al eentje rond met anderhalve poot. Met een beetje geluk kunnen ze het dus overleven. Alleen het landen gaat wat onbeholpen.” Dat verzacht de pijn een beetje, maar toch zit het me niet lekker…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.