natuurbericht de roep van de koekoek het geluid van de lente

De vijf jonge roodborstjes in de tuinkamer groeien als kool. Het ouderpaartje is er maar druk mee. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat worden spinnen, muggen en rupsen aangesleept. Ik trek m’n wandelschoenen aan en ga op pad.

Een nest jonge witte kwikstaartjes heten me welkom op de parkeerplaats, een koekoek roept en de muskusrattenvanger heeft het over bijvangsten als aalscholvers en zelfs steenmarters. Na de slagboom is het anders zo onbegaanbare pad in het Raalter twieg verrassend goed begaanbaar. Vogelaars uit het hele land en zelfs daarbuiten hebben de afgelopen week via dit pad een bezoek gebracht aan een zeldzame dwaalgast, de krekelzanger. Het kleine bruine zangvogeltje met witte dwarsstrepen onderaan z’n staart komt vooral in het oosten van Europa voor.

Bloeiende vlier en frambozenstruiken, distels, brand- en dovenetels, libellen, juffers, luid kwetterende vogels…heerlijk wandelen en genieten van het frisse lentegevoel. Maar dan krijgen rottende geuren de overhand en ligt er rechts in de sloot een dode reegeit. Een hoogzit staat een goede honderd meter verderop. Het ontbindingsproces is met deze temperaturen in volle gang en het karkas is bedolven onder de maden en vleesvliegen. Tja, de dood hoort bij het bos, net als het leven. Ik ga verder, alles gaat door. De vogels blijven zingen en nog steeds word ik getrakteerd op de prachtige kleuren tijdens mijn wandeling en ja natuurlijk… de roep van de koekoek. Hét geluid van de lente…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.