luttenbergse estafettelopers brengen vuur naar raalte

Ook is een jaarlijks terugkerend ritueel, dat het vuur uitgedragen wordt naar alle windrichtingen en door heel Nederland, door estafettelopers. Dit jaar is daar ook een team uit Luttenberg bij; uiteraard in het kader van het 700-jarig bestaan, dat het dorp dit jaar viert. Een groep van 22 personen, chauffeurs, verzorgers, fietsbegeleiders en lopers, leden van TopFit Salland, gaat van start richting Salland, met als eindbestemming de thuishaven Luttenberg.

Na een hele nacht lopen wordt als eerste dorp van de gemeente Raalte Nieuw Heeten bereikt, daarna Heeten (waar bij café-restaurant Reimink het ontbijt wordt genuttigd), dan met gevulde magen richting Broekland, Lierderholthuis en Laag Zuthem. Heino is het volgende dorp en rond 12.00 uur bereikt de karavaan Raalte. Hier wordt even halt gehouden, om samen met burgemeester Dadema een bloemstuk te leggen bij het oorlogsmonument aldaar. Vervolgens naar Mariënheem en dan komt Luttenberg, na 125 kilometer, in zicht.

De atleten en hun helpers krijgen een warm welkom in de Butzelaarstraat, waar ze vanaf de Luttenberg afdalen in de versierde dorpskern. Bij de muziekkoepel wordt het vuur overgebracht naar de vuurplaats, waar het de hele verdere middag branden zal. Oude legervoertuigen omzomen het gezellige terras, waar genoten kan worden van diverse gevarieerde optredens. In dorpshuis Elckerlyc is een expositie van en over de V2 te bekijken. De mannen en vrouwen van TopFit Salland mogen hierbij uitrusten en terugkijken op een geweldige prestatie.

De organisatie spreekt een woord van dank uit aan Vakgarage Mol, Autohopper Raalte (busjes) Fysiotherapie Salland (verzorging) en COOP Alfring (krachtvoer).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.