lezing overijsselse landbouw in de 20ste eeuw in luttenberg

Deze lezing wordt verzorgd door emeritus hoogleraar Jan Bieleman, gerenommeerd landbouwhistoricus aan o.a. de Universiteit van Wageningen. Jan is Heinoër van geboorte en heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over onze agrarische geschiedenis, waaronder het monumentale standaardwerk ‘Boeren in Nederland. Geschiedenis van de landbouw 1500-2000’.

Luttenberg is van oudsher een agrarisch dorp. Deze lezing zal bij Luttenbergers herinneringen oproepen aan het boerenleven dat zijzelf nog hebben meegemaakt, maar ook het leven en werken van hun vaders, grootvaders en overgrootvaders.

Locatie: boerderij Het Oosterbroek, Heuvelweg 48. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, einde ongeveer 21.30 uur.

Boerderij Het Oosterbroek
In de oorkonde van 1318, waarin voor de eerste keer het woord ‘Luttenbergh’ voorkomt wordt ook melding gemaakt van ‘Oesterbrock’. Een boerderij in de Achterberg van Luttenberg met een lang verleden. In de 18de eeuw werd de Zwolse burgemeester Krul eigenaar van deze boerderij, die vanaf dat moment door de Luttenbergers De Krolle werd genoemd. Families die hier boerden kregen als bijnaam Krolle. De huidige eigenaren hebben de eeuwenoude naam Het Oosterbroek weer in ere hersteld.

De officiële presentatie van “Leven rondom de berg, geschiedenis van Luttenbergers” is 30 juni in Elckerlyc, aanvang 15.00 uur.
Tevens kunt u zich via deze weg ook opgeven voor de Reünie van 10 augustus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.