kwekerij arjan schepers viert 10 jarig bestaan

Arjan ontdekte bijna twintig jaar geleden dat hij, industrieel ingenieur, het verkeerde vak had gekozen. Hij liet zich omscholen tot tuinder en leerde bij collega kwekers het vak. Tien jaar geleden waagde hij samen met zijn vrouw de sprong en startte zijn eigen bedrijf. Hij vond in Mariënheem een plek met voldoende mogelijkheden om zijn droom vorm te gaan geven.

Op wat toen een maïsveld was, groeien nu ruim duizend soorten in een door houtsingels omsloten moederplantentuin. Deze tuin, die vrij toegankelijk is voor bezoekers, is de bron van alle planten die worden gekweekt. Bezoekers kunnen hier op hun gemak bekijken hoe een plant groeit en bloeit, ter inspiratie voor de eigen tuin.

Voor zijn assortiment reist Arjan de hele wereld over. Zo ging hij onlangs op een botanische reis naar Kirgizië en bracht zaden en stekken mee naar huis. Deze worden opgekweekt en enkele soorten zullen verkocht worden op de kwekerij. Voor het uitgebreide sortiment is de kwekerij de afgelopen jaren twee keer onderscheiden met een medaille op de internationale kwekerijdagen in Bingerden.

De open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De kwekerij is te vinden aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.