koningsdag in wijhe feestelijk en sfeervol verlopen

Nadat de muziekkorpsen van Showkorps Amicitia en de Wijhese Harmonie de inwoners van Wijhe muzikaal hadden gewekt was het om 10.00 uur tijd voor de traditionele Aubade.

Nadat de duiven gelost waren, de vlag gehesen was en burgemeester Strien zijn speech had gehouden gaf de voorzitter van Het Verenigd Comité Wijhe, Bernardien Marskamp-van Aperlo, het startsein voor een gezellige Koningsdag. Alle ingrediënten waren aanwezig om het tot een gezellige dag te maken. Droog weer met zo af en toe het oranjezonnetje, een gezellige gevulde Langstraat, muziek van de Iesselbloazers, de kinderen hadden hun koopwaar uitgestald in en om de Torenstraat, Toneelvereniging Tavenu gaf diverse malen een “luchtige” voorstelling, “Een Simpel Sprookje” naast de Nicolaaskerk en de kermis was dit jaar verplaatst naar het Van Dedemplein.

In de Nicolaaskerk was een tentoonstelling ingericht over het bezoek van de Koninklijke familie in 2003. Deze tentoonstelling werd ’s morgens officieel geopend door oud burgemeester Bert Hinnen en de toenmalige voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe Wolter Veenstra. Niet alleen Wijhenaren bezochten deze druk bezochte tentoonstelling. Ook twee dames uit Staphorst, gekleed in traditionele kledij, die 15 jaar geleden ook langs de route stonden bezochten de Nicolaaskerk. Zij stonden ook op 1 van de foto’s die op de banners stonden.

Dat het ook goed weer was om te fietsen bleek wel uit de grote deelname aan de fietspuzzeltocht. ’s Avonds nam het Wiejes Cabaret de plaatselijke politiek en andere bijzonderheden uit Wijhe op de hak waarna met een uitgebreid vuurwerk bij Het Weijtendaal Koningsdag 2018 feestelijk werd afgesloten waarna het nog lang “onrustig” bleef in de café’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.