Home / archiefcentraal / kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Deze grote en actuele ontwikkelingen vragen om volksvertegenwoordigers met kennis en passie voor duurzaamheid en groen. Van elke politieke kleur. Het lijkt nog ver weg, maar alle politieke partijen zijn nu op zoek naar geschikte kandidaten.

De Provinciale Staten bestaat uit 47 Statenleden verdeeld over 10 partijen. De twee grootste waterschappen in Overijssel zijn Vechtstromen en Waterschap Drents Overijsselse Delta. Ook hier zijn verschillende politieke partijen actief die graag in contact komen met nieuwe, betrokken mensen met ideeën en ambitie voor ons mooie Overijssel.

Op de websites van de Waterschappen en Provincie staat informatie over hoe je in gesprek komt. Bijvoorbeeld via speciaal georganiseerde Meets & Greets. Maar voor informatie kun je ook contact zoeken met de politieke partij van je voorkeur of met Natuur en Milieu Overijssel.

Groen en blauw bij Waterschappen
Naast waterveiligheid, zijn thema’s als waterkwaliteit, grondwaterpeil, het herstellen van rivierprocessen/ruimte voor de rivier, natuurontwikkeling en klimaat grote, actuele thema’s voor het Waterschap. Voor alle politieke partijen, van links tot rechts, is het dan ook belangrijk om groen-blauw betrokken volksvertegenwoordigers in het bestuur te hebben.

Groen en duurzaamheid bij Provincie Overijssel
Belangrijke kerntaken van de Provincie zijn natuur en landschap, ruimtelijke ordening, milieu en bodem, mobiliteit en energietranistie. Statenleden krijgen dus te maken met deze voor de provincie belangrijke groene en duurzame beleidsthema’s. Ook voor de 10 politieke partijen binnen Provinciale Staten zijn nieuwe kandidaten met een ‘’groen’’ profiel belangrijk om voortvarend en met visie grote stappen voorwaarts te maken.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.