Home / archiefcentraal / jong talent maarten wilmink geeft orgelconcert

jong talent maarten wilmink geeft orgelconcert

Maak kennis met de 17 jarige talentvolle organist Maarten Wilmink. Op 13-jarige leeftijd groeide zijn interesse voor orgelmuziek. Na enkele maanden zelf oefenen besloot hij in 2014 orgellessen te gaan volgen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij nog steeds les heeft. Naast het af en toe verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig assistentie aan kerk-gebonden activiteiten.

Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij inmiddels een aantal opnames heeft geplaatst.
In het begin van dit jaar is Maarten geselecteerd voor het Young Talent programma tijdens het International Organ Festival 2018 in Haarlem. Twee weken lang zal hij daar masterclasses volgen die gegeven worden door internationale concertorganisten.
Een voorproefje van enkele stukken die hij zal spelen zijn: Praeludium in C-dur, Komm heiliger Geist, van D. Buxtehude, Sonate 2 van F. Medelsohn, Prelude, Fugue et Variotion van C. Franck, 24 Pieces en Style Libre van L. Vierne en Sonate 1 van A. Guilmant.

Reserveren kan via  telefoonnummer  0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks).
De entree bedraagt Euro 12,00 per persoon  inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jaar  gratis toegang.
Meer info: www.huetink-royalmusic.nl

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.