Home / archiefcentraal / integratie van twee kanten gepresenteerd bij landstede raalte

integratie van twee kanten gepresenteerd bij landstede raalte

‘Verhaal ver weg en lokaal’ is een innovatief project dat vanaf 2017 wordt georganiseerd door de Bibliotheek Salland in samenwerking met Vluchtelingenwerk Raalte. Dit voorjaar draait het voor de derde keer met acht deelnemers. 

Froukje Weber, programmamedewerker participatie bij de Bibliotheek Salland, vertelt: ‘Vier tweetallen, een statushouder en een Raalter dorpsgenoot, hebben de afgelopen tijd elke week afgesproken in de Bibliotheek om een kijkje te nemen in elkaars leven. Ze hebben gepraat over allerlei onderwerpen, zoals werk, familie, hobby’s en de toekomst.’

De statushouder leert op deze manier meer over het leven in Nederland en het leven in Raalte, maar ook over de Nederlandse taal, cultuur, normen en waarden, vertelt Froukje Weber. ‘En andersom leert de Raalter dorpsgenoot meer over het leven van de vluchteling en over zijn of haar gewoonten, ideeën en wensen. De duo’s maken hun verhalen zichtbaar in een digitaal document: met foto’s, video’s, teksten en plattegronden. Die manier van werken helpt hen om het verhaal vorm te geven.’

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.