inschrijving sallandse wandelvierdaagse geopend

De routemakers van de SW4D hebben al vele kilometers achter de rug. In de winter en het voorjaar is het nodige veldwerk geleverd. “Altijd zijn we weer op zoek naar nieuwe en verrassende tracés in de prachtige Sallandse natuur”, aldus kaderlid Willem Spijker. “Dit alles onder het motto ‘wat goed is, houden we er in en waar we kunnen verbeteren, zullen we dit niet nalaten’. Waar de wandelaars veel van gaan merken, is de nieuwe doorkomst in Lierderholthuis. Zowel de lopers van de 20- als de 40 kilometer route gaan beleven waar een klein dorp groot in kan zijn.”

Een revolutionaire verandering is de introductie van een nieuwe afstand. “Al vele jaren een punt op de agenda”, aldus voorzitter Chris de Bont. “De vele verzoeken van wandelaars tijdens de tiende editie hebben de knoop doen doorhakken. De SW4D is een nieuw kindje rijker, een 12 kilometer route.”

Kidsprogramma
Naast de 12-20-30-40 km kunnen kinderen tot en met 14 jaar met begeleiders zich aanmelden voor het DIRK Kidsprogramma, met een route van gemiddeld 8 kilometer. Traditiegetrouw omlijst met een speciaal thema en voor 2018 is dat ‘Een en al feest!’ Het is de tiende verjaardag van het kidsprogramma en daarom halen de organisatoren alles uit de kast om hier een extra gedenkwaardige editie van te maken.

Jaarlijks mag de organisatie duizenden wandelaars van ver en dichtbij verwelkomen. Dat cijfer groeit nog steeds. Elk jaar blijkt het meer en meer een uitdaging om ze allemaal te herbergen. Spontaan melden zich steeds meer gastgezinnen. “Dat willen we beter organiseren, zodat wanneer wandelaars geen accommodatie kunnen vinden, een alternatief aangeboden kan worden. Dat past heel goed bij onze Sallandse gastvrijheid en flexibiliteit”, aldus de Bont. Gastgezinnen kunnen zich voor meer informatie melden bij overnachten@sw4d.nl.

Inschrijven voor de Sallandse Wandelvierdaagse kan via staging2.sw4d.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.