Home / archiefcentraal / henk veldman geeft beiaardconcert met bekende hits

henk veldman geeft beiaardconcert met bekende hits

Inmiddels is het een mooie traditie geworden om voorafgaand aan het festival een bluesbespeling te verzorgen op het carillon in de Kruisverheffingstoren. Hoe klinken snerpende gitaren op bronzen klokken? Hoe klinken rauwe nummers over verloren liefdes en gebroken harten op kerkklokken? Hoe kun je dit vertalen naar een beiaard?

“Als beiaardier is het voor mij iedere keer weer een feest om de arrangementen geschikt te maken om ze te kunnen spelen”, laat Henk Veldman weten. “Inmiddels is de lijst zo groot dat er een uurprogramma mee kan worden gevuld. Een uur lang tophits uit de programmering van Ribs & Blues van de laatste jaren. Geniet van de Raalter beiaard op Pinkstermaandag om 12.00 uur!”

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.