haarles feest deelt lintjes uit

Voor de lintjes zijn verschillende organisaties, ondernemers en andere Haarlenaren die zich in de afgelopen jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor het dorp genomineerd. Alle inwoners van het dorp mochten hun stem uitbrengen voor het ‘Lintje met een Haarles tintje’. De feestelijke avond begint om 20.00 uur. 

Het programma gaat vrijdagmiddag om 16.00 uur verder met een echte VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel). De organisatie zorgt voor hapjes. Om 17.30 uur beginnen de Haarlese Outdoor Games. Teams van zes kinderen van 8 tot en met 13 jaar nemen het tegen elkaar op met diverse zeskamp-achtige spelletjes. Om 19.30 uur begint de jaarlijkse pubquiz. Haarle loopt weer uit om te bepalen welk team het slimst is. De inzet een geheel verzorgd diner voor zes personen. Aansluitend, zo rond 22.30 uur, start ‘It All Started in the Nineties’. Een nineties party, terug naar de tijd van de Flippo’s, de gabbers en Super Mario. Dat betekent diverse hits uit die tijd, van eurodance tot house, van rock tot hip-hop en natuurlijk ook happy hardcore.

Michiel Veenstra
Zaterdag om 9.00 uur begint de jaarlijkse rommelmarkt. Dat betekent een slinger aan kraampjes en matjes aan de Kerkweg. Om 10.00 uur start de kindervoorstelling ‘De lakei en de prinses’. Om 13.00 uur start het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi en om 14.00 uur de Truckrun. Diverse mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking krijgen een ritje in een vrachtwagen door de omgeving aangeboden. Om 18.00 uur start de Kinderdisco.

’s Avonds zijn de volwassenen aan de beurt. De voetjes mogen van de vloer bij DJ Michiel Veenstra (3FM). Van rock tot feestmuziek, van Weezer tot Plork en de Aannemers, van alles komt voorbij. Rond 23.00 uur draagt Veenstra het stokje over aan Dansado en de Feestneger. Dat betekent een mix van dance en feestmuziek. Met je blote billen van de glijbaan tot aan hakke-takke-boemboemstijl: de Brabantse gabbers staan voor diversiteit. In 2017 tikten ze de 240 shows aan, met onder andere optredens op WiSH Outdoor, Solar Weekend, Festyland maar ook in het buitenland.

Vloerdelen
Zondag vanaf 9.30 uur kan iedereen een mountainbiketocht volgen over de Sallandse Heuvelrug. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 40 en 25 kilometer. Beide routes starten en eindigen op het terrein van het Haarles Feest. Na afloop is het eerste drankje voor rekening van de organisatie. Om 10.00 uur volgt de jaarlijkse kerkmis in de tent en om 12.30 uur de dorpsbrunch. Aanschuiven kost 6 euro (kinderen van 3 tot 12 jaar 4 euro).

Om 14.00 uur start het afsluitende (middag)programma. Onder het motto ‘niets zo charmant als een stuk dorpshuis aan de wand’ heeft de organisatie van het Haarles Feest iets nieuws bedacht. Een verkoop van items en vloerdelen van (voormalig dorpshuis) Cultura. De vloerdelen (voorzien van een echtheidscertificaat kosten 10 euro per stuk. Daarnaast gaan er enkele unieke herkenbare items uit het dorpshuis onder de hamer. De opbrengst is bestemd voor het nieuwe dorpshuis bij de sporthal. En daarna is het tijd voor muziek en een drankje.

Zie verder staging2.haarlesfeest.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.