grote belangstelling voor zorglezingen landstede groei opleidingen

In de eerste lezing ging Dian Pruijsers, gespecialiseerd verpleegkundige cardiologie in het Deventer Ziekenhuis in op de klachten bij en gevolgen van hartfalen. Bij hartfalen is er sprake van een complex van klachten en verschijnselen door een tekortschietende pompfunctie van het hart. Mede door de vergrijzing van de bevolking en door de verbeterde behandeling van verschillende cardiale aandoeningen, komt hartfalen steeds meer voor. Pruijsers liet zien welke behandelingen er mogelijk zijn.

De trombosedienst
Na de pauze belichtten Annemieke Vink en Sylvia Cornelissen van de trombosedienst in het Deventer Ziekenhuis de taken van de trombosedienst. Daarbij bespraken zij onder meer INR-waarden, zelfmanagement en de aandachtspunten voor de verzorging/verpleging voor zorgvragers die vallen onder de trombosedienst.

Een leven lang leren
Landstede Groei Opleidingen wil, als onderdeel van Landstede MBO Raalte, de partner zijn van Sallandse bedrijven en instellingen waar het gaat om het actueel houden van de kwaliteiten van medewerkers. Onder het adagium ‘een leven lang leren’ haalt het de banden van de school met bedrijven en instellingen in de regio Salland nog steviger aan. Een lezingenavond als deze, waarbij mensen uit het werkveld en van de school elkaar ontmoeten en met elkaar juist over dit soort zaken kunnen praten, past dan ook geheel in de filosofie van Landstede Groei Opleidingen.

Inmiddels wordt gewerkt aan de volgende lezingenavond, op dinsdag 9 oktober. Die zal gaan over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en dan vooral de cognitieve stoornissen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.