gewoon carolien hoe doe jij dat

Mijzelf in een witte ballon plaatsen of in gedachten een muur/schild om mij heen zetten, heeft voor mij nooit gewerkt. Ik wil zijn wie ik ben en graag mogelijkheden, talenten, openheid, vrijheid, transparantie en licht uitstralen. Soms kan sluiten door een muur of deur handig zijn of gewoon gebeuren, maar dat voelt vaak niet fijn. In principe zie en ervaar ik dat problemen in een sessie oplossen door ons zelfgenezend vermogen. Dus alles wat er ervaren wordt, verandert. Is de intentie vanuit de allerhoogste gezondheid, dan gebeurt dat veelal ook. Er is meestal dus een groot vertrouwen in het leven.

Echter ook heb ik gemerkt is dat ieder mens nog allerlei overlevingsmechanismen en belasting heeft. Dat kan in het fysieke lichaam klachten geven en zelfs ziekte. Ieder mens heeft blinde vlekken. Door te ervaren wat er gebeurt in het denken, ervaren en gedrag, hoe dat in het fysieke lichaam vastzit en in beweging komt en hoe dat in het fysieke lichaam klachten geeft, komt het in beweging of lost het op. Ieder mens heeft daarin een eigen lot, een eigen verantwoordelijkheid.

De mevrouw die na een dag werken alleen maar vermoeid op de bank ligt, gebruikt een overlevingsmechanisme waarbij zij zich innerlijk terugtrekt. Ze gelooft niet meer dat het leven haar geeft wat zij graag zou willen. Zij durft ook moeilijk rechtstreeks te vertellen wat zij verwacht. Ze trekt zich ergens innerlijk terug. Daarbij horen overtuigingen die haar niet helpen. Ieder mens kan altijd andere overtuigingen kiezen. Een andere mevrouw heeft veel stress, zij ervaart dat zij op een bepaald vlak te weinig fijne dingen heeft gekregen, heeft daardoor ook minder vertrouwen op dit moment en gaat eisen. Voortdurend wil zij, in dit geval van mij, bevestiging dat het leven haar gaat geven wat ze wil. Ze eist het steeds opnieuw. Zo’n mevrouw zuigt energie, haar overlevingsmechanisme noemen we ‘oraal’. Zij leert nu haar eigen lot en verantwoordelijkheid te dragen. Dus zichzelf te geven wat ze nodig heeft.

Dus hoe kan ik toch in grote groepen aanwezig zijn: met veel mensen intens samen zijn; hoe doe ik dat? Vooral mijn eigen lot, verantwoordelijkheid ervaren; voelen wat ik nodig heb; dit zo veel ik kan noemen en accepteren. Voelen, ervaren, bewust zijn en laten stromen.

Reageer gerust: info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.