geen energie neutrale seniorenwoningen aan wijhendaalseweg

De bewoners van de woningen willen seniorenwoningen bouwen naast hun bestaande woningen, om zodoende in de prachtige omgeving te kunnen blijven wonen. Het college wilde hier niet aan meewerken, omdat het bestemmingsplant zegt dat er geen medewerking wordt verleend aan individuele bouwplannen, tenzij de ruimtelijke kwaliteit hier om vraagt. Het bestemmingsplan, maar ook de Woonvisie 2016-2020 spreekt van het behouden van de open ruimtelijke structuur en het groene karakter aan de Wijhendaalseweg.

Mevrouw Van Dijk, die als belanghebbende gebruik maakte van haar inspreekrecht probeerde om de raadsleden te overtuigen en deed een beroep op de maatwerkclausule, droeg aan dat infrastructuur al aanwezig is en de nieuwe kavels kosteloos voor de gemeente te realiseren waren. De verzoekers hebben ook in 2008 en 2010 al een aanvraag om medewerking aan het realiseren van twee semi-bungalows op de percelen ingediend, welke ook toen is afgewezen. De voltallige raad ging mee in het B&W besluit. Mevrouw Van Dijk kreeg van CDA’er Kamphuis mee om nu toch echt te gaan kijken naar realisatie in de huidige bouwblokken in of aanpalend aan de huidige woningen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.