Home / archiefcentraal / enorme kartonnen torens ter ere van deventer 1250 jaar

enorme kartonnen torens ter ere van deventer 1250 jaar

In 2018 bestaat Deventer precies 1250 jaar. Ter ere daarvan heeft Olivier Grossetête ontwerpen gemaakt van twee torens en een replica van het kerkje van Lebuïnus. Het nabouwen van deze bouwwerken gebeurt met inwoners van de gemeente Deventer en omstreken. Met maar liefst 3800 dozen, 750 rollen tape, zonder machines en heel veel helpende handen! De bouw start op 28 juni in de Grote of Lebuinuskerk. De kartonnen bouwwerken gaan tijdens het festival (6-8 juli) op het Grote Kerkhof de hoogte in. Het is de bedoeling dat het publiek daarbij helpt. Aan het eind van het festival op zondag 8 juli wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.

Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel minimaal dertig tot zestig bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud, individueel of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met je klas of school, woongroep of hobbyclub.
Opgave via www.deventeropstelten.nl.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.