elshoffeest met alle vertrouwde ingredienten

“We hebben onze vorm inderdaad wel gevonden”, vertelt Marisca ten Brinke namens het Elshoffeest. “Het programma staat!” Er zijn dan ook maar twee (grote) wijzigingen in het programma. Het openingsfeest op vrijdagavond is niet langer een après-ski-avond. In plaats daarvan: de Wild Wild West Party met medewerking van de La Liberte Drive-in show. “Dat is bedacht door dezelfde jongeren die eerder het idee voor het après-ski feest hadden aangedragen”, vertelt Marisca. “De hele tent wordt aangekleed als een saloon. Er gaat van alles gebeuren. Zo hebben we onder andere een rodeostier en ik geloof dat ze zelfs iets met klappertjespistolen willen organiseren.”

Daarnaast heeft Elspop, het popfestival waarmee op zondag het programma wordt afgesloten, een andere invulling gekregen. Niet langer allemaal verschillende (beginnende) bandjes, maar een optreden van de Millennium Showband. “De man die Elspop organiseerde is ermee gestopt”, legt Marisca uit. “Heel jammer. De organisatie van zo’n middag met allemaal verschillende bands is een enorm geregel. Daar hadden we dit jaar geen tijd voor. Maar de Millennium Showband is ook niet de minste. En die band speelt ook alle mogelijke muziekstijlen. Het is de bedoeling om het gewoon weer buiten te houden. Lekker in het gras met een biertje erbij, maar bij slecht weer gaan we de tent in.”

‘Op z’n Elshofs’
Het programma begint vrijdag om 19.00 uur met de opening van de kermis, om 19.30 uur gevolgd door het EK Touwtrekken (waarbij EK overigens staat voor het Elshofs Kampioenschap). Tegelijkertijd start de kidscross, waarbij de kinderen zich uit mogen leven op speciale crossvoertuigen. Om 20.00 uur begint een show van Clown Knapie. En vanaf een uurtje of tien start de Wild Wild West Party.

Het zaterdagprogramma start om 9.00 uur met de jaarlijkse Trekkerslep. “Een blijvertje”, stelt Marisca. “De belangstelling is goed!” Om 10.00 uur begint het houtdorp voor de jeugd en om 13.00 uur het jaarlijkse volleybaltoernooi. “Ik heb echt geen idee hoeveel teams er mee gaan doen”, vertelt Marisca. “Dat gaat altijd lekker op z’n Elshofs. Iedereen meldt zich pas op het laatste moment aan. Een week van tevoren vraag je je af of dat allemaal wel goed komt en op de dag zelf blijkt iedereen weer mee te doen!” Om 13.00 uur begint ook het schotelschieten.

Kroepin
Na afloop van het volleybaltoernooi, zo rond 16.00 uur, begint de barbecue. Daarbij wordt ook gezorgd voor muziek. Om 16.30 uur volgt een verloting. En daarna is het nog even fijn napilsen. Om 22.00 uur start een grote feestavond met de formatie Kroepin. Het repertoire? Van classic rock tot feestmuziek.

Zondag om 11.00 uur beginnen de trainingen voor het jaarlijkse Crossmotor Spektakel, dat om 13.00 uur van start gaat. De bezoekers kunnen op het crosscircuit naast de tent kijken naar de verrichtingen van diverse coureurs. De een wat beter dan de ander… Om 15.00 uur start Elspop met medewerking van de Millennium Showband. Het feestje gaat tot een uurtje of negen, tien door.

Zijden draadje
Marisca stelt dat het voortbestaan van het feest vorig jaar aan een zijden draadje hing. “We waren nog maar met zes bestuursleden over. Het werd teveel. Daarom hebben we een avond georganiseerd, waarbij we iedereen ook duidelijk hebben gemaakt dat als we geen nieuwe leden erbij zouden krijgen, het einde oefening was. Dat leverde negen nieuwe leden op. En daarbij heel veel jongeren.” Marisca verwacht niet dat die frisse wind volgend jaar voor veel programmatorische veranderingen zal zorgen. “Maar organisatie-technisch gaat er wel wat gebeuren. Logistieke dingetjes achter de schermen. Het zal allemaal wat soepeler verlopen.”

Zie verder staging2.elshoffeest.nl en staging2.facebook.com/Elshoffeest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.