echtpaar uit marienheem viert 65 jarig huwelijk

Marinus en Dine kregen al vroeg belangstelling voor elkaar, zeker toen Dine kwam te werken op de boerderij tegenover het ouderlijk huis van Marinus. Het was liefde op het eerste gezicht. Na een korte verkeringstijd zijn ze getrouwd in de kerk in Mariënheem op 19 mei 1953.
Ze namen de boerderij over waar Dine werkte en bouwden daar hun gezin op. Het bedrijf was een gemengd bedrijf met koeien, fok- en mestvarkens, kuikens en legkippen. Het was lang niet altijd een vetpot en dan was het dus nodig, dat al het eten voor het gezin, zoals vlees groente, melk en eieren van het eigen bedrijf kwamen.

Het gezin groeide met zeven zonen en twee dochters. De kinderen groeiden op en vonden hun eigen weg en hun eigen stekkies. Helaas hebben ze veel te vroeg afscheid moeten nemen van een zoon en een dochter, dat waren erg moeilijke tijden voor het hele gezin. Toch wisten ze steeds weer energie te vinden om door te gaan.

In 2004 zijn ze gestopt met de boerderij en is de woning door twee zonen verbouwd tot een dubbel woonhuis. Marinus en Dine zijn nog steeds blij dat het geërfde stekkie van Dine in de familie is gebleven. Ondertussen is de familie gegroeid met achttien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Ondanks hun leeftijd zijn ze erg goed bij de tijd. Met behulp van TV en de krant hebben ze over vele actuele onderwerpen een duidelijk mening. Hun grootste hobby is kaarten. Elke week kaarten ze in verschillende groepjes onder het genot van koffie en koek. De gezelligheid is daarbij belangrijker dan winnen, maar fanatiek zijn ze nog steeds. Ook heeft Dine zich het werken op een laptop aangeleerd, zodat ze nu kan mailen met haar familie. Het fietsen lukt niet meer, maar Dine rijdt nog steeds in haar auto en op die manier blijven ze erg zelfstandig.

Vijf jaar geleden, op hun 60-jarig huwelijksfeest, hebben ze de felicitaties ontvangen van de gemeente. Daarna was er een grote receptie en een buffet onder het motto: ‘het kan maar zo de laatste keer zijn’. Nu, vijf jaar later, stond de burgemeester weer op de stoep om hen persoonlijk te feliciteren. Daar zijn ze erg trots op en onder het genot van een kop koffie werd een aantal schitterende oude verhalen opgehaald, erg gezellig. Ze hopen nog jaren door te gaan en wie weet, komt de burgemeester over vijf jaar weer langs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.