echtpaar uit lierderholthuis te voet onderweg naar noord frankrijk

De familie koestert een bijzondere band met de gelijknamige stad aan de Moezel. “In 2007 brachten we met twee kinderen een bezoek aan Metz”, laat Maarten weten aan de Luxemburgse krant L’essentiel. “Voor hen was het fantastisch om onze naam op de billboards te zien staan ​​en heel groot in het Stade Saint-Symphorien (stadion FC Metz, red.)”

Sindsdien zijn de Sallanders fan van de plaatselijke voetbalclub. Ze bezochten al vijf keer een wedstrijd en dit jaar kozen ze voor een nieuwe uitdaging. Maarten en Karin besloten de reis van 570 kilometer lopend af te leggen. Het doel is om daar komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bij te wonen; FC Metz – Girondins de Bordeaux.

Spijtig genoeg staat er voor de thuisploeg weinig meer op het spel. De ploeg degradeerde afgelopen weekend naar de Ligue 2. “Maar de steun van vele fans van de club op sociale netwerken is mijn bron van motivatie,” zegt Karin. Verschillende supporters van de club hebben al aangekondigd dat ze de laatste kilometers gaan meelopen met de ‘Metz’.

Op hun website doen Maarten en Karin verslag van hun belevenissen. Lees het volledige interview op de site van L’essentiel. Eventueel vertalen met Google Translate.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.