Home / archiefcentraal / de geschiedenis van luttenberg

de geschiedenis van luttenberg

De lezing wordt gehouden in Zaal Spoolder, Butzelaarstraat 27. Deze locatie heeft een lange geschiedenis in de Kerkenhoek van Luttenberg. Er zijn vele borrels met suiker gedronken. Eind negentiende eeuw begon Johannes Wispels hier zijn dorpsherberg. Na zijn overlijden in 1888 trouwde zijn weduwe met Cornelis Boers. Er werd toen gesproken over het koffiehuis van Boers. Daarna nam Jan Wispels Café Bergzicht over. Hij trouwde in 1914 met Johanna Wieferink en ze kregen vijftien kinderen. Zoon Hein Wispels, beter bekend als Kokkies Hein werd op 18-jarige leeftijd caféhouder, maar de Kökkies hadden daarnaast ook nog een boerderij en kruidenierswinkel. Inmiddels is deze horecavoorziening al sinds 1989 in handen van de familie Spoolder.

Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30, pauze +/- 20.30, einde 21.00 Toegang is gratis. 

 

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.