cursus voor mantelzorgers heino

De cursus Betrokken Omgeving geeft handvatten aan mantelzorgers om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor de naaste en zorgen voor zichzelf om psychische overbelasting te voorkomen. De cursus start op dinsdag 29 mei van 9.30 – 11.30 uur, en bestaat uit vier bijeenkomsten.

Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Door de veranderingen in de zorg wordt er geverwacht dat de naasten meer inspringen. Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers daarbij teveel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans van de draaglast en draagkracht bij mantelzorgers is dan van groot belang. Zodat de mantelzorger zelf niet uitgeblust raakt.

Om mantelzorgers te ondersteunen organiseert team ggz-preventie in samenwerking met Evenmens de cursus Betrokken Omgeving in het Dorpshuus in Heino. In de cursus worden handvatten gegeven en ervaringen gedeeld. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Aanmelding kan tot 22 mei.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij:
Renate Krosman; rkrosman@evenmens.nl telnr: 0619608549/0572-820997

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.