chauffeurs waarschuwen kinderen voor dode hoek

Vrijdagmiddag waren de scholen in Luttenberg en Heeten aan de beurt. Irma Nijkamp van de DUS gaf voorlichting in de klas. Ze vroeg wie er ervaring had met het gevaar van vrachtauto’s, bijvoorbeeld omdat hij of zij (bijna) is aangereden. Dat was de inleiding om de (langere) remweg van de vrachtauto te bespreken. Dat leverde herkenning op bij de kinderen en enkelen gaven aan bij verkeerslichten toch even goed te kijken of de chauffeur wel echt kan stoppen als hij rood heeft. Ook hebben de leerlingen op een werkblad opdrachten gemaakt.

Daarna mochten leerlingen in kleine groepjes zelf ervaren wat de chauffeur ziet, en vooral wat hij niet ziet. Dat deden ze door in de cabine van de vrachtwagen te zitten, waarbij ze uitleg kregen van de chauffeur. In de buurt van de school stonden zes chauffeurs met drie vrachtauto’s opgesteld. Hoewel de ontwikkelingen om de vrachtauto’s nog veiliger te maken doorgaan, blijft voorlichting belangrijk. Want ondanks alle maatregelen die er genomen zijn in de vorm van camera’s en (wettelijk verplichte) spiegels, blijft het opletten geblazen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.