brett agent

Een rijtje taxi’s stond klaar. Chauffeurs rookten en praatten ingetogen en schijnbaar zonder enige haast. Dat hadden mijn vrouw en ik ook niet. Op een metalen bankje nipten we aan onze eerste Griekse koffie. Een voorjaarsbriesje blies door mijn vest. De zon klom aan de strakblauwe hemel. Hoe snel kan een land je een vakantiegevoel geven?

Eurogroepvoorzitter Centeno en commissaris Moscovici (economische zaken) hebben er alle vertrouwen in: Griekenland kan in augustus losgekoppeld worden van het Europese financiële infuus. 270 miljard euro leende het land sinds 2010 van de eurolanden en het IMF. ‘Geen cent meer naar de Grieken’, zei ik tegen mijn vrouw in een beroerde Geert Wilders imitatie. Ze glimlachte, wat aardig was.

Een agent liep heen en weer. Soms blies hij op zijn fluitje en wees naar een parkerende automobilist. Hij controleerde het hele vliegveld in zijn eentje. Een chauffeur zette twee bekers op het dak van zijn taxi. De agent liep naar hem toe. Het fluitje bungelde even werkeloos om zijn nek. Samen dronken ze. Er stopte een auto pal voor de vertrekhal. Een familie, omhelzingen, slaande portieren en ratelende koffers op wieltjes. De agent lachte en sloeg de taxichauffeur op zijn schouder.

De eurozone eist van Griekenland een duidelijke groeistrategie voor de komende jaren en zal regelmatig economische controlemissies gaan houden.
Mijn eerste indruk was dat ze daar niet wakker van gingen liggen in de lange zomer van Thessaloniki.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.