boer uit nieuw heeten wint aanmoedigingsprijs voor voerbandmixer

De prijzen werden uitgereikt door het Boerderij ForFarmers Innovatiefonds. Dit fonds is bedoeld om innovaties in de agrarische sector te stimuleren.

De voerbandmixer die Voorhorst maakte is een aanbouwdeel voor zijn shovel. Het aanbouwdeel heeft zowel een voerband om het voer aan te vegen, als een deel om het voer te mixen. Dit betreft een ijzeren plaat die heen en weer beweegt. Het is ook geschikt om het voer in de voergoot op te schudden of om mineralen en/of structuurrijke grondstoffen bij droogstaande koeien en jongvee bij te mengen. Beide delen kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Bij het aan- of afkoppelen hoeft de veehouder niet van de shovel af.

Volgens de jury verbruikt het systeem slechts een fractie van het aandrijfvermogen om een rantsoen te mengen, vergeleken met gangbare methodes. Ook wordt er minimaal CO2 verbruikt, luidt het oordeel. Kijk hier voor meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.