zwembad tijenraan behaalt licentie en mag zwemles blijven geven

In Nederland haalt jaarlijks gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Marriët Mittendorff, voorzitter van de Nationale Raad Zwemveiligheid, over de Licentie Nationale Zwemdiploma’s: “Het is belangrijk dat we door het hele land dezelfde kwaliteitsnormen hanteren als het gaat om het behalen van de zwemdiploma’s. We weten dat de lessen deugen en dat er duidelijke richtlijnen en vereisten zijn voor zwemonderwijzers en zwembaden bij zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van een Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Ouders kunnen bij het kiezen voor het Zwem-ABC verzekerd zijn van kwaliteit. Slechts zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s mogen het Zwem-ABC uitgeven. Voor ouders is dit een belangrijke stap. Door te kiezen om je kind te laten afzwemmen voor het Zwem-ABC kies je heel bewust voor kwaliteit.”

Meer foto's