zeven inwoners van gemeente olst wijhe krijgen koninklijke onderscheiding

Foto: Twitter Marcel Blind

Mevrouw Dolf Huis in ’t Veld-Klijnhout (Wijhe)
Dolf Huis in ’t Veld, tot 1990 bakkersvrouw, ontplooide ná die jaren een veelheid aan vrijwilligersactiviteiten: ze was voorzitter van het Katholiek Vrouwengilde, voorzitter en vrijwilliger van de afdeling Wijhe van de Nationale Vereniging de Zonnebloem, penningmeester van de parochiële caritas, vrijwilliger bij de Wereldwinkel Wijhe, maar bovenal al meer dan 25 jaar een bevlogen en zeer gewaardeerde vrijwilliger bij Het Weijtendaal, waar ze koffie schenkt, in het winkeltje staat, activiteiten begeleidt en wat al niet.

De heer Bert van de Streek (Wijhe)
Bert van de Streek zet zich sinds 1995 (als bestuurslid, als reisbegeleider, als vrijwilliger bij de rommelmarkt) in voor Let’s Go! Bert is altijd aan te spreken op én actief voor activiteiten van Let’s Go! Een uitwisselingsproject tussen jongeren uit Wijhe en jongeren uit Letland. Daarnaast is hij dijkwachter van het Waterschap Drents Overijsselse Delta en zit hij in het bestuur van Plaatselijk Belang Herxen.

De heer Wim Kruit (Boerhaar)
Wim Kruit was vrijwilliger bij en wedstrijdsecretaris van de Voetbalvereniging IJsselboys, lid van de bouwcommissie, vrijwilliger en bestuurslid van Voetbalvereniging Wijhe92 en voorzitter van de beheerscommissie. Daarnaast is hij scheidsrechter bij de KNVB en clubscheidsrechter, koster van de Willibrorduskerk op de Boerhaar en toneelmeester van de Toneelgroep Boerhaar.

Mevrouw Marianne Poppenk-Copper (Olst)
Marianne Poppenk heeft een keur aan lokale, regionale en landelijke verdiensten. Ze is gemeenteraadslid voor de PvdA. Mevrouw Poppenk werd donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

De heer Bertus Mensink (Olst)
Bertus Mensink was vrijwilliger en bestuurslid van de koninklijke Muziekvereniging Apollo in Olst. Hij was tevens bestuurslid voor de VVD Olst-Wijhe. Tegenwoordig is hij voorzitter van de Vereniging van Eigenaar Olsterhof en vrijwilliger bij de Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed. 

Wiebren ten Dam (Wijhe)
Wiebren ten Dam was o.a. penningmeester van de Begrafenisvereniging Eert Uw Doden in Wijhe, medeoprichter van de Lionsclub (afdeling Olst-Wijhe), voorzitter van Bouwend Nederland (afdeling Zwolle) en betrokken bij de oprichting van de Stichting Toerisme en Recreatie Olst-Wijhe. Daarnaast is o.a. hij vrijwilliger bij de jaarlijkse Kerstmarkt in Wijhe, bestuurslid van de Stichting Stadsherstel in Zwolle en medeoprichter van Sitchting ’t Langhuus in Wijhe. 

Mevrouw Johanna van Zwieten (Olst)
Johanna van Zwieten is filiaalleider bij kringloopbedrijf Het Goed, locatie Wijhe, en in die hoedanigheid helpt zij jongeren, maar ook ouderen door ze te activeren en te begeleiden bij een arbeidsstage. Daarnaast is ze vrijwilliger en bestuurslid van de Kindervakantieweek Houtdorp in Olst, heeft ze jarenlang tijdens de zomervakantieperiode en met de kerstdagen, kinderen uit Berlijn opgevangen via de Stichting Europa Kinderhulp. Ook was ze pleegouder van negen pleegkinderen die ze een thuis heeft geboden. Ze is nog steeds pleegouder van pleegkinderen. Door de jaren heen heeft ze ook veel dieren opgevangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.