weidefeest zoekt het in hippiesferen

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april is het weer zover. Het thema van het driedaagse feest aan de Stokvisweg is: Hippies. Een groep van twintig jongeren brengt met een keur accessoires en bouwsels de hippiesfeer uit de jaren 60 en 70 terug. “We gaan er weer iets heel moois van maken”, laten Rudy Alferink en Calvin Klein Overmeen desgevraagd weten.

Alferink weet het als geen ander. “Het weidefeest is nog altijd razend populair bij de bezoekers. Vooral bij de jongeren tussen de 16 en 20 jaar. Maar ook de ouderen genieten met volle teugen.” Alferink stopt overigens dit jaar met zijn activiteiten voor de plaatselijke jongerenvereniging. De geboren en getogen Heetenaar is ruim tien jaar nauw betrokken geweest bij het wel en wee van de vereniging. Op de vraag waarom hij een punt zet achter zijn activiteiten voor De Treffers zegt hij: “Je moet bijtijds het stokje overdragen aan jongeren om een vereniging leefbaar te houden. Jongeren hebben weer nieuwe frisse en nieuwe ideeën. Dat komt het Weidefeest, maar ook onze andere activiteiten ten goede. Twee jongeren nemen mijn plaats in en draaien nu al volop mee.” Op de vraag wat beide heren van het feest verwachten, zegt Calvin. “Het thema is perfect. We hebben goede artiesten, voor elk wat wils.”

Gust
Vrijdag 6 april gaan vanaf 21.00 uur de beentjes ouderwets van de vloer met een stevige rock-avond. “De Dijkerhoekse muzikanten van de band Gust die een paar jaar geleden ook het podium van het Heetense feest betraden, zullen opnieuw alles uit de kast halen om er een groot feest van te maken”, verzekert Alferink. De band ‘Greenlight’ uit Bathmen doet daar vervolgens nog een schepje bovenop. Vier jongens uit dat dorp begonnen in juni 2014 met elkaar te jammen. Een jaar later werd de formatie uitgebreid met een zangeres uit Holten. De toegang is gratis.

Zaterdagavond verzorgen drie DJ-acts de muziek. Met een mega DJ-podium, grote dansvloeren, danskooien en spectaculaire rariteiten. Het spits wordt afgebeten door de winnaar van de Treffers Weidefeest DJ Contest: Roy Gortzak uit Heerhugowaard. Hij deed al ervaring op bij het Dicky Woodstock festival en andere muziekevenementen. Vervolgens zal Naftali Likumahuwa, beter bekend als Naffz, met een mix van house, moombahton en trap de dansvloer in beweging brengen. The Allstarz sluiten de avond af. Verschillende stijlen wisselen elkaar in een rap tempo af. Niets is te gek. De entree bedraagt 8 euro. Komt men voor 22.00 uur dan is de entree 5 euro.

Loterij
De zondag, de laatste dag van het meerdaagse feest, is omgedoopt tot Happy Hippy Sunday. Vanaf 15.00 uur is de feesttent geopend. Het programma is gevuld met muziek, veel rariteiten, een loterij met leuke en vreemde prijzen en een heleboel lol. DJ Harry draait feesthits uit de afgelopen twintig jaar. Zanger Marco ten Kate maakt het feest af. De Wijhenaar is geen onbekende in de Nederlandstalige muziekwereld en weet in zijn eentje menig kroeg, zaal of feesttent op zijn kop te zetten. De toegang is gratis.

Op vrijdagavond en zondagmiddag kunnen bezoekers van het Weidefeest gebruik maken van een gratis bus die pendelt tussen het Dorpsplein in Heeten en de feestlocatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.