vijfde editie hart voor salland afgerond

Rapper, tv-persoonlijkheid en theatermaker Ali B. verzorgde die avond een optreden. Daarnaast reikte hij, op zijn eigen manier, ook enkele cheques uit. Daarnaast deed hij zelf, onaangekondigd, ook een duit in het zakje. De Voedselbank Raalte e.o., wederom de organisatie met de meeste stemmen (1667 in totaal) in de categorie Maatschappij en Welzijn, kreeg van de Rabobank een bedrag van 2.200,44 euro. Bij de uitreiking van de cheque raakte Ali B. zo onder de indruk van het verhaal van Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank Raalte e.o., dat hij ter plekke besloot om het bedrag uit eigen zak te verdubbelen! Rouwenhoff ging dus naar huis met een totaalbedrag van 4.400,88 euro.

169 organisaties deden mee in de categorie Maatschappij & welzijn. Onder hen werd een totaalbedrag van 65.762,40 euro verdeeld.
In de categorie Cultuur deden 133 organisaties mee en werd voor een totaalbedrag van 42.387,84 euro aan stemmen uitgebracht. Ook hier ontving dezelfde organisatie als in 2017 de meeste stemmen: de Wiejese Diekdaegen, goed voor 1.095 stemmen en een totaalbedrag van 1.445,40 euro.
In de categorie Sport deden 143 verenigingen mee en werd voor een bedrag van 52.176,96 euro aan stemmen uitgebracht. Sportvereniging ABS uit Bathmen had hier voor het eerst de grootste achterban (1.272 stemmen). De vereniging mag 1.679,04 euro verdelen over haar verschillende afdelingen.

Weer meer
Directievoorzitter van Rabobank Salland Ed den Besten is zeer verheugd over de resultaten van Hart voor Salland: ‘We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde campagne: bijna 25.000 klanten stemden op weer meer verenigingen en stichtingen.”
Na bekendmaking van de resultaten werd het podium omgetoverd tot een gezellige foyer en ontvingen alle deelnemers tijdens een informele borrel hun cheque. Verschillende bestuurders zochten elkaar tijdens de borrel op om te bespreken welke acties zij hadden ondernomen om zoveel mogelijk stemmen te werven. Den Besten: “We waren er al langer van overtuigd, maar uit de vele acties om stemmen te werven en ook uit de reacties van de enthousiaste bestuurders op de finaleavond blijkt dat Hart voor Salland echt leeft in Salland. In 2019 organiseren we de campagne opnieuw. Naar verwachting kunnen verenigingen en stichtingen zich eind dit jaar via onze website aanmelden voor Hart voor Salland 2019.”

Alle resultaten van Hart voor Salland 2018 zijn te vinden op staging2.rabobank.nl/salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.