strijd van salland met braingames

Daarnaast wordt er op het sportpark gezorgd voor een feestelijk programma vol met muziek, hapjes en drankjes en entertainment. Iedereen is welkom. De opbrengst van de Strijd van Salland is volledig bestemd voor onderzoek naar hersentumoren.

De deelnemers kunnen tijdens dit evenement zelf kiezen hoeveel routes ze doen. Ook de afstand bepalen ze zelf. Na afloop is er live muziek van The Euros. De inschrijving is inmiddels gestart via de site van Strijd van Salland.

Bijzonder dit jaar zijn de Braingames die speciaal naar Heino komen. Iedereen kan die dag allerlei testjes doen; dingen leren over diverse hersenfuncties en zelf ervaren hoe het is om neuropsychologische taken uit te voeren. Deze testen worden 24 juni afgenomen door Utrechtse studenten Neuro Psychologie. Het doel is om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. De Braingames worden door Strijd van Salland georganiseerd in samenwerking met ZindividU en UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht). Dr. Martine van Zandvoort van het UMCU leidt het project. “De Braingames zijn opgezet zodat mensen kunnen ervaren hoe het is om een hersentumor te hebben. Naast de testen laten we filmpjes zien waarin duidelijk wordt waar een hersentumorpatiënt in het dagelijks leven tegenaan loopt. Verder vertellen we over ons onderzoek. De behandeling van hersentumoren gebeurt altijd zeer voorzichtig. Je hersenen zijn tenslotte direct verantwoordelijk voor je denken, doen, handelen en voelen.”

Aanvang is om 9.00 uur. Kijk voor meer informatie op staging2.strijdvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.