soepcafe promoot voedselcooperatie

De werkgroep van het Soepcafé maakt zich niet alleen hard voor een vermindering van voedselverspilling, maar ze draagt de productie van lokaal voedsel ook een warm hart toe. Echt eten, vers en onbewerkt, van boeren uit de buurt, wie wil dat nou niet? Maar hoe doe je dat en kost het niet veel te veel tijd om dat uit te zoeken en al die boeren af te gaan voor je boodschappen?

Samen regelen
Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld via een voedselcoöperatie. In Broekland is al een goedlopende voedselcoöperatie en vorige week is ook voor Olst een begin gemaakt met de oprichting van zo’n samenwerkingsverband. Binnenkort zal het dus ook hier mogelijk zijn op een gemakkelijke manier lokaal voedsel te kopen. Tijdens het Soepcafé van 28 april zal er meer verteld worden over dit nieuwe initiatief.
Ook deze keer maakt Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus, De Plus en de Bastiaan een heerlijke maaltijd van soep, salade en nagerecht maken van producten die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden door de Plus maar nog prima eetbaar zijn.
De locatie is De Bastiaan, Kerkplein 3. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.