sallandwonen bouwt werfhorst om tot appartementengebouw

Directeur-bestuurder Marijke Kool vertelt: “Het verheugt ons dit nieuwe project aan te kunnen kondigen. Raalte blijft groeien en wij zoeken continu naar geschikte plekken om woningen voor onze huurders te realiseren. We merken dat vooral locaties in of aan de rand van het dorpscentrum in trek zijn, want mensen willen dichtbij voorzieningen wonen. De Werfhorst is zo’n locatie. Deze plek blijft altijd gewild.”

Over het ontstaan vertelt Kool: “Ruim anderhalf jaar geleden werden we benaderd door de eigenaren. Het pand stond al langer te koop en staat grotendeels leeg. De locatie sprak ons erg aan, maar tegelijkertijd hadden we natuurlijk veel vragen, zoals: is het pand goed indeelbaar? Hoeveel appartementen passen er in? Is het technisch in orde? En niet onbelangrijk: is het financieel haalbaar? Het afgelopen jaar hebben we daarom veel onderzoeken uitgevoerd en berekeningen gemaakt. Dit alles heeft geresulteerd in een haalbaar plan, dat ook door de gemeente Raalte goed is ontvangen. Eigenlijk slaan we met dit project twee vliegen in één klap: we creëren nieuwe woonruimte en voorkomen dat het pand langer leegstaat en daardoor negatief uitstraalt op de omgeving.”

De corporatie heeft ruime ervaring met dit soort projecten. “De afgelopen jaren hebben wij meerdere kantoorpanden en oude gemeentehuizen getransformeerd tot wooncomplexen. Uit die ervaring kunnen we in dit project putten”, aldus Kool. Toch hoeft de corporatie niet alles zelf te bedenken. “Op dit moment bereiden wij de aanbestedingsprocedure voor. We willen meerdere aannemers uitdagen om op basis van onze eisen een plan te maken. De aannemer met het plan met de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding krijgt het project gegund. Deze partij neemt ook de verdere voorbereiding en uitvoering voor haar rekening. Onze duurzaamheidsambitie ligt hoog, we mikken op energieneutraal. Door de appartementen zeer goed te isoleren, is er weinig energie nodig voor verwarming. Elektriciteit wordt met zonnepanelen duurzaam opgewekt.”

Op de vraag aan welke doelgroep de appartementen verhuurd worden, antwoordt Kool: “Daar moeten we nog een besluit over nemen. De appartementen voldoen aan de groeiende vraag naar huisvesting voor één- en tweepersoonshuishoudens al of niet met zorgbehoefte. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.