salland natuur fair stopt ermee

Foto: Salland Natuur Fair (archief)

Volgens Henk Pol uit Wijhe, voorzitter van Stichting Salland Natuur Fair, heeft die beslissing alles te maken met de financiering van de Salland Natuur Fair. “We hebben het evenement in de afgelopen jaren drie keer afgelast in verband met slecht weer. Dat heeft een wissel getrokken op onze financiële reserves. Die zijn nu op. Het zou onverantwoord worden om ermee door te gaan.”

Ook spelen op de achtergrond andere overwegingen mee. Zo overleed recentelijk Jo Schoorlemmer, een van de kartrekkers van de Salland Natuur Fair. “Voor hem moesten we ook weer vervanging vinden”, vertelt Pol. “En dat is best moeilijk. Kijk, iedereen wil wel een dagje helpen, dat is het probleem niet, maar de verantwoordelijkheid dragen voor een evenement, dat is toch een ander verhaal. Je bent er niet met vier vergaderingen klaar mee.”

Ook wijst Pol naar de hoge eisen die de hedendaagse regelgeving stelt. “Die zorgen ook weer voor extra kosten. Anderzijds wil ik wel zeggen dat de gemeente Raalte en de Provincie ons altijd goed geholpen hebben. Maar die regelgeving maakte het voor ons, vrijwilligers, wel steeds moeilijker.”

Tenslotte haalt Pol ook de oorspronkelijke doelstelling van de Salland Natuur Fair aan. “Die was om de jeugd te betrekken bij natuur en landschap. Dat bereik je alleen als je een evenement organiseert, waarbij de entree niet te hoog is. Om het evenement wat meer rendabel te maken, hadden we een hogere entree kunnen vragen, maar als je die op 10 euro zet met kinderen half geld, betaalt een gezin met twee kinderen al 30 euro. En dan komen ze niet meer. Het is jammer, maar het is niet anders. We stoppen ermee. We willen wel een evenement organiseren waar we volledig achter kunnen staan en dat lukt niet meer.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.