salland college cafe in de capellenborg

Het programma begint om 14.00 uur met een workshop Minecraft. Leerlingen van De Capellenborg ontwierpen door te gamen een veilige fietsroute naar school. In een ‘digidemo’ in de pc-ruimte demonstreren zij hoe ze te werk gaan. Leer het zelf, door te doen!

Aansluitend, om 15.00 uur, volgt het Salland College Café met een aantal inspirerende pitches. Initiatiefnemer en oud raadslid Ralph Kronieger vertelt samen met de leerlingen van De Capellenborg over het ontwerpen van een veilig fietspad met Minecraft. Marco Simons en Guus Kolkman, studenten aan Hogeschool Van Hall Larenstein, pitchen over een onderzoek naar de leefbaarheid op het platteland van Salland. Zij vertellen wat ze al hebben opgehaald, maar zijn evengoed benieuwd naar de reacties in de zaal. Jeroen Schuurman, student Saxion Hogeschool, neemt de bezoekers mee in de Trendanalyse naar rood-voor-rood en besteedt aandacht aan de leefbaarheid in het buitengebied. Yvette Stemerding, initiatiefnemer van de Salland Academy, vertelt over dit project van Rabobank Salland. Organisaties, opleiders en medewerkers worden met elkaar in verbinding door middel van opleiding, training en coaching vanuit Sallandse bedrijven.

Na afloop praten de bezoekers met één van de sprekers door over een pitch. Rond 17.15 uur is het officiële programma afgelopen, maar bestaat er gelegenheid om na te praten.

Aanmelding (voor 9 april) via krachtvansalland@raalte.nl. Vermeld ‘opgave Salland Café’. Geef ook aan of je meedoet aan de workshop van 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.