rabobank biedt ondersteuning aan zeven clubs in salland

 Yvette Stemerding (Rabobank Salland) vertelt: “Afgelopen winter hebben wij clubs uitgenodigd om een pitch in te dienen voor hun ondersteuningsvraag. Met de zeven clubs die uiteindelijk het traject gaan volgen, zijn we recentelijk bijeengekomen in het clubhuis van SV Raalte, een van de deelnemers. Op de avond zelf werden ook prachtige ideeën uitgewisseld over de problemen waar clubs mee te maken hebben. Hoe zorg je er voor dat jeugd/jongeren tussen 20 en 35 jaar voor een club behouden blijven?”

Naast de aandacht voor het binden van de jeugd zijn er clubs die zich binnen hun lokale gemeenschap maatschappelijk willen ontwikkelen zonder uit het oog te verliezen dat zij nog steeds een sportvereniging zijn. Jeroen Oosterwegel, voorzitter AV Daventria 1906: “Het is prachtig dat in Deventer topatleten samen op de baan staan met ex-patiënten die in de atletiek én de vereniging een nieuw sociale, sportieve en gezonde levensinvulling vinden. Fijn dat Rabobank ons gaat helpen dit verder vorm te geven.”

Procesbegeleider Theo Hermsen namens NOC*NSF: “De ondersteuning kan per vereniging verschillen. Waar de ene club bijvoorbeeld vooral ondersteuning zoekt bij het verduurzamen van een clubgebouw of het opzetten van samenwerking met andere verenigingen, zoekt een andere verenging naar haar maatschappelijke rol. Wij zoeken heel gericht welke procesbegeleider de vraag van de vereniging het best kan helpen beantwoorden.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.