raaltenaar gooit professioneel darter officieel uit de boeken

Dat meldt RTV Oost

Vorige maand gooide hij in de sporthal van Heeten in een minuut 608 punten en daarmee heeft hij professioneel darter Michael Smith uit Engeland uit de boeken gegooid.

Walraven gooide 27 punten meer dan de nummer tien van de wereld. Vandaag hoorde hij dat de recordpoging was goedgekeurd en dat het in het Guinness Book of World Records komt. “Ik ben erg blij dat het is gelukt”, zegt Walraven. “Er komt erg veel kijken bij de opzet van zo’n recordpoging, dus het was wel een risico.”

Eisen
Om officieel in het Guinness Book of World Records te komen, moet alles kloppen. “Alle gebruikte materialen moeten honderd procent goed en professioneel zijn. De maten moeten perfect zijn en daarnaast moet alles ondersteund worden met fotografisch en videobewijs. Ook moeten er verschillende getuigen aanwezig zijn. Deze moeten een formulier invullen over wat ze hebben waargenomen.”

Ook de tijdsdruk is volgens Walraven hoog. “Naast het feit dat de poging werd gesponsord, heb je ook te maken met de tijdsdruk. Ik gooi dan ook iets sneller dan normaal bij zo’n poging.”

Een professionele dartscarrière ambieert Walraven echter niet. “Het lijkt me niets om dagelijks drie tot vier uur te trainen. De afgelopen tijd heb ik ongeveer een uur per dag getraind, dat was meer dan genoeg voor mij”, zei hij vorige maand.

Meerdere wereldrecords
Het dartsrecord is niet het eerste wereldrecord van Walraven. Hij heeft al vier keer in het boek gestaan als freestyle voetballer en één keer als freestyle basketballer.

“In een kleine drie jaar tijd zijn er acht wereldrecords verbroken in drie verschillende sporten. Ik ben vooral trots op de manier waarop. Bijna alle records stonden op naam van professionals en bij verschillende records heb ik een eigen techniek ontwikkeld. Erg gaaf om je eigen draai eraan te kunnen geven resulterend in een beter resultaat. De hulp van anderen is ook zeer gewaardeerd, want zoiets kan je natuurlijk niet alleen.”

Inmiddels zijn de records miljoenen keren bekeken. “Dat geeft wel een kick en is natuurlijk goede reclame voor mijn twee bedrijven.”

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/SgY0Rbqcq4Y”]

.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.