pvda olst wijhe ondertekent geen raadsbreed akkoord

De PvdA heeft met verwondering kennis genomen van het advies van informateur van Dijk. “Links haalde in 2014 1600 stemmen, nu over de 2000. Die winst wordt volledig genegeerd. In plaats daarvan schuift verliezer D66 aan bij de onderhandelingen. Wij zien daar eigenlijk het vernieuwende niet zo van in”. Ook vindt de PvdA het over de top om voor een gemeente van amper 18000 inwoners vier wethouders te benoemen.

De PvdA Olst-Wijhe verwondert zich verder over de volstrekte beslotenheid van het formatieproces. “Voor de verkiezingen worden er grote woorden gesproken over transparantie. Een maand na dato zitten de luiken van het gemeentehuis al weer potdicht”, aldus Jumelet. De PvdA Olst-Wijhe kijkt daarbij met enige jaloezie naar het open proces zoals dat in Raalte wordt doorlopen. “Daar praten alle partijen vanaf het begin mee over een raadakkoord. In Olst-Wijhe worden de grote winnaar Groen Links en onze partij daarvan uitgesloten. Wij passen er voor om te tekenen bij het kruisje”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.