pvda olst wijhe neemt geen genoegen met excuses over reconstructie wijhe west

De grootschalige reconstructie van de straten in Wijhe-West loopt volledig uit de planning. Het werk duurt en duurt en nog steeds liggen (delen van) straten open en ondervinden de bewoners overlast. Een gezin moest huis en haard verlaten vanwege het ondeskundig volspuiten van riolering waarbij er giftige dampen vrijkwamen. Leber sprak vorige week met het gezin. “Ze voelen zich echt aan hun lot overgelaten door de gemeente. Ze moesten zelf op zoek naar onderdak. Inmiddels hebben ze van de gemeente te horen gekregen dat het nog wel 13 weken kan duren voordat hun woning weer bewoonbaar is. Dit is echt onvoorstelbaar. Wij willen dat het college dit nu meteen oppakt. Deze mensen moeten deze week een woning toegewezen krijgen in onze gemeente”. Leber roept hierbij ook de hulp in van de particuliere verhuurders in Wijhe. Ook twijfelt Leber of het volspuiten van het riool wel de juiste oplossing is geweest. “De opmerking van de wethouder dat er geen alternatieven zijn lijkt dubieus. Wij krijgen van meerdere kanten te horen dat deze handelwijze omstreden is”.

Communicatie
De PvdA is ook slecht te spreken over de wijze waarop de wethouder communiceert. “Ik ben nu 15 jaar raadslid maar zo’n opeenstapeling van blunders heb ik niet eerder meegemaakt”, zo vindt René Leber. “Net voor de verkiezingen krijgen de bewoners een brief van de gemeente waarin ze worden uitgenodigd voor een rondgang door Wijhe West. Dit op de voorwaarde dat ze géén kritische vragen stellen. Te gek voor woorden!”. Ook de foutieve informatievertrekking richting gemeenteraad over het volspuiten van de riolering wordt de wethouder zwaar aangerekend. “Dit soort vragen hoor je serieus te nemen. Daar ga je niet over speculeren”. De PvdA fractie neemt het wethouder Blind verder kwalijk dat hij de schuld van de chaos publiekelijk bij ambtenaren neer legt. “Wegkruipen achter een ambtenaar die zich niet kan erweren. Dat kan niet. Als wethouder ben je te allen tijde verantwoordelijk”.

Het excuusbriefje dat wethouder Blind net voor de Pasen verspreidde maakt weinig indruk op Leber. In die brief geeft Blind onder meer aan dat de focus op het gezin moet liggen en niet op zijn persoon. Dit komt zijn geloofwaardigheid niet ten goede. De focus had al veel eerder op de huisvesting van het gezin moeten liggen. En als raadslid maak ik zelf wel uit waar ik de focus op leg. En laat duidelijk zijn; die ligt ook op hem”.
Vorige maand stelde de PvdA al schriftelijke vragen over de reconstructie van de straten in Wijhe-West. In een aanvullende brief aan het college van B. en W. eist de fractie vandaag dat er nu meteen woonruimte voor het gezin wordt geregeld. Ook wil de fractie, gesteund door de fracties van het CDA en D66, dat het college een feitenrelaas opstelt. “Alles moet nu op tafel in de vorm van een feitenrelaas. En daar willen wij een debat over, liefst zo snel mogelijk”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.