plaatselijke belangen roepen formerende partijen op vergeet kruispunt hagenweg n35 niet

Geachte formateur en leden van de Gemeenteraad,

Het moment van deze formatie biedt u de kans om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het toekomstige gevaarlijkste kruispunt in de N35, de kruising met de Hagenweg.

Gevaarlijkste kruispunt N35
De afgelopen tijd hebben wij ons sterk gemaakt voor goede oplossingen voor belanghebbenden en omwonenden van de N35. Hierin hebben de plaatselijke belangen langs de N35 (Hoonhorst, Laag Zuthem, Heino, Mariënheem en Haarle) met succes gezamenlijk gestreefd naar de beste tijdelijke oplossingen op het stuk vanaf het kruispunt Hagenweg.

Het betreft hier tijdelijke oplossingen. Ze passen immers niet in het beeld van de Marsroute, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de oplossing bij kruispunt Bos en het tracé Zwolle Wijthmen. Met deze tijdelijke oplossingen, o.a. in de vorm van nieuwe bajonet kruisingen worden de
veiligheid, de doorstroom en de oversteekbaarheid bevordert.

De kruising met de Hagenweg wordt in dit plan echter ‘vergeten’. Hier wijzigt niets. Hiermee wordt dit kruispunt de gevaarlijkste in de N35

Het ‘vergeten’ kruispunt
Ook al is er veel aandacht geweest voor het kruispunt Hagenweg, toch zijn er geen plannen om dit punt aan te pakken. In basis omdat op dit kruispunt naar verhouding weinig ongelukken gebeuren is het buiten het bestuursakkoord gehouden voor plaatsen in de N35 die in aanmerking zouden komen voor een opwaardering.

Voor een grote groep vaste gebruikers zijn hier hinderlijke en gevaarlijke situaties ontstaan die in de toekomst alleen maar erger zullen worden. In en rond de spits hebben gebruikers, vooral met vrachtwagens en landbouwverkeer maar ook met personenwagens, nu al grote moeite om de N35 op te rijden, over te steken of te verlaten. Dit probleem gaat alleen nog maar toenemen met de toenemende verkeersintensiteit en de veranderende verkeersstroom na het opleveren van het tracé Zwolle-Wijthmen. Voor dit grote verkeer is er geen
alternatieve route.

Oplossen
In de vorige bestuursperiode zijn op gemeentelijk niveau de mogelijkheden onderzocht van een tijdelijke oplossing, een geschikte onderdoorgang onder de Ganzepan. Dit blijkt echter een technisch ingewikkelde en daarmee een (te) dure kwestie. En daarbij gaat het nog
steeds om een tijdelijke oplossing.

Het oplossen van dit probleem is van levensbelang van alle gebruikers, zowel wat betreft persoonlijke veiligheid als bedrijfsmatige afhankelijkheid. Wij roepen u op om een oplossing hiervoor op te nemen in uw bestuursakkoord. Wij vragen u om hierbij breder te kijken dan alleen het genoemde kruispunt en gezamenlijk met belanghebbenden te komen tot een gedegen oplossing voor het tracé Wijthmen tot en met Heino noord. Alleen een integraal plan met oog voor de toekomst (no-regret maatregelen) heeft kans van slagen.

Samen met andere leden van de plaatselijke belangen streef ik naar een goede N35 voor iedereen. Bovenstaande kom ik graag persoonlijk toelichten.

Tot slot wens ik u allen succes in de formatieperiode en de komende raadsperiode.

Met vriendelijke groet,
Niels Tomson
Namens plaatselijke belangen Laag Zuthem en Heino

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.