pensionado het witte goud

Vandaag de dag is de asperge helemaal hot. In de streekwinkel bij het aspergeveld kun je ze kopen, geschild of ongeschild. Aspergekaas, aspergesap, aspergepudding, asperge-ijs, je het kunt het zo gek niet verzinnen, maar de asperge heeft de culinaire wereld veroverd.

Mijn zwager telde vroeger de dagen af tot er weer asperges te koop waren. Hij was er lyrisch over. Ik hoorde het aan en had er nog steeds niets mee. Hij deed een moord voor asperges met ham en ei. Ik at soms een hapje mee en vond het niet bijzonder.

Maar…..ik ben om. In de streekwinkel verkopen ze kant en klare pakketten in allerlei smaken. Gewone met kruidenboter, ham en ei, maar ook bijzondere met een Aziatisch tintje. Ik ben verkocht. Alles even zes minuten in de wok en dan streelt de combinatie mijn tong. Ik zoek zelf recepten op met deze zalige groente. Asperges met knapperig gebakken broodkruim, met tagliatelle en citroenroom of gegrilde asperges met champignon -citroenmayonaise en als asperge-lentesalade. Mmmmm……

Als toetje de onmiskenbare aspergegeur in de urine, die veroorzaakt wordt door zwavelverbindingen. De een ruikt het wel en de ander niet. Ik las, dat dat komt omdat je neus niet in staat is om deze verbindingen te ruiken.

Tot 23 juni ga ik genieten van de asperges en… van alles erom heen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.