pensionado geduld

Ik kocht laatst een nieuwe tandenborstel en moest met een schillenmesje de verpakking verwijderen. Dat ging niet heel gemakkelijk. Ik verloor bijna mijn geduld. Mijn lief weet, dat ik alles graag snel doe en maande mij tot rust. Hij zou wel even zijn helpende hand aanbieden, maar ook hij moest alle zeilen bijzetten om de vastzittende verpakking te verwijderen. Toen de tandenborstel eindelijk bevrijd was, moest de verpakking nog gescheiden afgevoerd worden. Een loopje naar de plastic bak en nog de andere kant op voor het kartonnetje richting de oudpapierdoos betekent dat je toch al gauw 10 minuten bezig bent met iets wat heel simpel lijkt.

Wat te zeggen van doppen losdraaien, die niet een, twee, drie los te draaien zijn. Volg de instructie maar en dan moet het lukken. Ook hier verlies ik regelmatig mijn geduld en tijdens het sloopproces spuit de inhoud vervolgens alle kanten op. Is dat nou ook onhandigheid? Lees ik de instructie maar half? Het is een feit, dat je steeds sterker moet worden om allerlei producten van hun jas te ontdoen.

Ik ga een cursus zoeken en eens kijken of ik in de toekomst alles kan open maken zonder al te veel problemen. Welke cursus het wordt, weet ik nu nog niet.  Ik kan kiezen uit:
– Versterkende oefeningen voor de handen
– Omgaan met verpakkingen
– Nagels inzetten bij de ontmanteling
– Schillenmessenlessen voor iedereen

Ik denk dat ik ga voor “Ergernissen in de huishouding “ of……. “Geduld is een schone zaak”.
Die laatste optie is aan mij wel besteed.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.