opening jubileumtentoonstelling historische vereniging wijhe

De kaarten hebben betrekking op de bodem, archeologie, fruitteelt, spreiding streektaal, topografie, kadaster, militaire doeleinden, onderwijs, spreiding havezaten en buitenhuizen, fiets- en wandelroutes, uitbreidingsplannen, spoorlijnen, streekplannen, ruilverkaveling van Wijhe en haar buurtschappen. Ook worden oude straatnaamborden, een kompas, een antieke meetketting en atlassen getoond. Verder bestaat de mogelijkheid om met een computer de spreiding van de eigen familienaam in Nederland in beeld te brengen.

Tenslotte kunnen de bezoekers kennismaken met de verschillende spellingsvarianten van de naam Wijhe sinds de middeleeuwen. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van een eerdere studie (1981) van Henk Dijk. Het Wijhes Museum is op Koningsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.