Home / archiefcentraal / opening jubileumtentoonstelling historische vereniging wijhe

opening jubileumtentoonstelling historische vereniging wijhe

De kaarten hebben betrekking op de bodem, archeologie, fruitteelt, spreiding streektaal, topografie, kadaster, militaire doeleinden, onderwijs, spreiding havezaten en buitenhuizen, fiets- en wandelroutes, uitbreidingsplannen, spoorlijnen, streekplannen, ruilverkaveling van Wijhe en haar buurtschappen. Ook worden oude straatnaamborden, een kompas, een antieke meetketting en atlassen getoond. Verder bestaat de mogelijkheid om met een computer de spreiding van de eigen familienaam in Nederland in beeld te brengen.

Tenslotte kunnen de bezoekers kennismaken met de verschillende spellingsvarianten van de naam Wijhe sinds de middeleeuwen. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van een eerdere studie (1981) van Henk Dijk. Het Wijhes Museum is op Koningsdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.