ook sterre stichting doet mee aan samenloop voor hoop

Foto: Frank Freriksen

Aan het woord is Frank Freriksen, vader van Sterre en voorzitter van de Sterre Stichting. “30 april zou ze 19 jaar zijn geworden. Wij ‘vieren’ haar verjaardag nog steeds. Nu geen Koninginnedag meer, maar voor ons ‘Sterre-dag’.”

Tijdens de vorige SamenLoop voor Hoop in Raalte was de Sterre Stichting niet van de partij. “Toen konden we zelf niet vanwege een familieweekend dat al 1,5 jaar vaststond in de agenda. We hebben uiteraard wel een aantal kaarsenzakken beschreven, versierd en een donatie gedaan vanuit De Sterre Stichting. Dit jaar op 16 en 17 juni lopen we als team mee. Het gaat voortvarend, we hebben nu al een team van meer dan dertig mensen; familie, buren, vrienden, collega’s, kennissen, vrienden van vrienden. Iedereen is welkom.”

“Geld inzamelen, het uiteindelijke doel van dit alles, is zo enorm belangrijk. Toen Sterre ziek werd in 2006, stierven nog meer dan tweehonderd kinderen per jaar in Nederland aan (kinder)kanker. Nu, in 2018, zijn dat er half zoveel. Dit allemaal door onderzoek, mogelijk gemaakt door acties zoals de SamenLoop voor Hoop. Sterre krijgen we hier niet mee terug, maar zeg nu eerlijk, alle gezinnen die tot die honderd horen die het nu wel overleven, zijn heel blij en dat is een understatement natuurlijk. In onze eigen omgeving is het ook weer raak. De zus van mijn zwager heeft te horen gekregen dat ze niet lang meer heeft. Ze hoopt de geboorte van haar tweede kleinkind in juni nog mee te maken. Tsja….”

“Van onze buren, die twee jaar geleden, in 2016, met een team hebben meegedaan hebben we vernomen dat het een bijzonder mooi en indrukwekkend evenement is. ’s Avonds, tijdens de kaarsenceremonie, heeft ook Raalter zangeres Rosalie Meijer nog ‘Stars’ gezongen, het nummer dat ze over Sterre heeft gemaakt in 2013. Dat was zeer emotioneel, hebben we vernomen. Uiteraard gaan we, naast het lopen zelf, die twee dagen ook het kinderboek dat ik samen met Sterre heb geschreven verkopen. Alle opbrengsten zijn natuurlijk voor de SamenLoop voor Hoop-actie. Ook zijn er nu al berichten van teamleden die allerlei dingen willen maken/bakken etc. Die zullen dan te koop zijn bij onze kraam.”

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.