olst in transitie houdt laatste deel van morgen begint vandaag

In Tomorrow gaat een groep jonge filmmakers op zoek naar al in de praktijk gebrachte oplossingen voor de grote uitdagingen waar we in deze tijd voor staan: de combinatie van onder meer uitputting van grondstoffen, klimaatverandering, de noodzaak tot omschakelen naar duurzame energiebronnen, en problemen op gebied van onderwijs, democratie en voedselproductie. Meer informatie over de film en een trailer is te vinden op staging2.cineart.nl/films/tomorrow.

De film Tomorrow (2016) heeft maar liefst zes filmprijzen in de wacht gesleept, waaronder een César voor ‘Beste Documentaire’. In een recensie schreef De Volkskrant: ‘Nuchtere, charmante documentaire laat zien dat er hoop is. Een vlotte instructiefilm voor een kleinschalige wereldrevolutie’. In tegenstelling tot veel van de documentaires in dit genre, bereikte Tomorrow ogenschijnlijk moeiteloos een
miljoenenpubliek.

Goed bezocht
Olst in Transitie vatte daarom in 2017 het plan op om de film in eerste instantie in een reeks van vijf avonden te vertonen. Dat werd gedaan onder de titel Morgen Begint Vandaag, Het thema van elke bijeenkomst werd ingeleid door een nieuw hoofdstuk uit de film.

Deze avonden werden over het algemeen goed bezocht, door in totaal zo’n 160 mensen. De bijeenkomsten inspireerden ook tot nieuwe initiatieven. Zo zijn er diverse nieuwe werkgroepen ontstaan, en werd door een daarvan in februari onder de naam Rok ‘n’ Ruil een kledingruil-feestje georganiseerd.

Wie zelf wil zien hoe deze film aanzet tot positief gerichte, praktische acties op lokaal niveau, zorgt ervoor om op vrijdag 13 april uiterlijk 19:30 uur aanwezig te zijn in de Denkkamer in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 te Olst. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.