Home / archiefcentraal / nominaties cultuurprijs overijssel welkom

nominaties cultuurprijs overijssel welkom

Daarna bepaalt de jury welke drie namen genomineerd worden voor de Cultuurprijs en de Talentprijs Overijssel 2018. Alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur komen in aanmerking. Architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel. Daarnaast heeft de genomineerde persoon of groep in het afgelopen cultuurseizoen een uitzonderlijke kwalitatieve prestatie geleverd. De genomineerde persoon of groep moet in Overijssel wonen, er gevestigd zijn of uit Overijssel afkomstig zijn. De Talentprijs is een stimuleringsprijs voor beginnend talent uit Overijssel, dat in het afgelopen cultuurseizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd.

De jury bestaat dit jaar uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Anne Riemersma, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.
In 2017 won rapduo Rico en Sticks de Cultuurprijs. Rico en Sticks zijn al jaren actief (eerst als lid van Opgezwolle) en nog steeds razend populair. Het 9-jarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo won de Talentprijs.
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 2014 hebben de partijen de handen ineengeslagen, met als doel de verschillende kunst- en cultuurvormen in de provincie onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Sinds vorig jaar is er ook een samenwerking met NDC mediagroep.

Lees ook

Hoofdrijbaan N340 dik drie weken afgesloten

ZWOLLE – Van vrijdag 6 tot en met maandag 30 augustus wordt de N340 tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.