nieuwe coach bij damesteam zpc het ravijn

Van Zeeland is afgelopen drie jaar actief geweest bij de Nijverdalse club. In zijn eerste seizoen behaalde hij met de mannen van ZPC Het Ravijn meteen de finale van de KNZB-beker. Het seizoen daarna behaalde het team wederom de finale, ditmaal om het landskampioenschap. In de reguliere competitie eindigde de ploeg nog als zevende, maar in de Play Offs toonde de ploeg veerkracht. Het werd zilver.

Afgelopen seizoen leidde hij de Nijverdalse vrouwen. Hij behaalde hiermee in februari de halve finale van de KNZB-beker. Afgelopen weekend werden de dames helaas uitgeschakeld in de kwartfinale om de landstitel. Voorzitter Aico Kampman wil Hans van Zeeland bedanken voor zijn inzet en de prettige samenwerking. “Hans heeft zoveel ervaring in de waterpolo sport. Hij is als speler zelfs nu nog actief bij de masters. Die tomeloze energie straalt hij uit naar zijn teams. Dit jaar durfde hij het aan om als typische mannen coach met onze dames aan de slag te gaan. Hierbij heeft hij opnieuw bewezen een hecht team te kunnen vormen, waarmee wij het aankomende jaar kunnen doorbouwen”.

Opvolger
Een opvolger is inmiddels al gevonden. Jan Mensink zal de dames aankomend seizoen onder zijn hoede nemen. Mensink is een oude bekende van de club. Als speler was hij maar liefst vijftien jaar actief in het eerste heren team. Daarnaast trainde hij vanaf zijn vijftiende verschillende jeugdteams en coachte hij het eerste mannen team dat in 1995 de KNZB-beker won en de laatste 8 van de Europa Cup 2 bereikte. Vervolgens
werd Mensink bondscoach van het Nederlands damesteam. Hij won hiermee in 1999 de World Cup en coachte in 2000 het team op de Olympische Spelen in Sydney. Hierna koos hij voor het trainerschap bij Schuurman BZC uit Borculo, waar hij van een derdeklasser een Eredivisie ploeg maakte dat maar liefst vier keer het landskampioenschap won.

Mensink zal aankomend seizoen samenwerken met Wicher Diallo, de coach van het tweede damesteam. “Ik heb erg veel zin om bij de club waar ik groot ben geworden aan de badrand te staan. Ik ben nog steeds een Ravijnnees in hart en nieren en wil mijn ervaring inzetten om, samen met Wicher, een gemotiveerd team in het water te leggen dat op de langere termijn weer in de finale staat en mee doet om de prijzen”.

De topsportcommissie is erg blij met de (terug)komst van Jan Mensink. “Jan heeft een enorme staat van dienst. Het is fantastisch dat hij met zijn ervaring, passie en beleving aankomend seizoen weer in Nijverdal actief is als coach. Wij denken dat de dames onder leiding van Jan de top weer zullen bereiken”, aldus Eelco Vermeij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.