nicolaaskerk heino op koningsdag open

Op Koningsdag zijn er vele verschillende activiteiten georganiseerd door ‘Oranjefeest comité Heino’. De Nicolaaskerk doet hier aan mee en zal ’s middags open zijn. De Nicolaaskerk staat letterlijk in het centrum van Heino. De rondweg om de kerk maakt dat je de kerk van alle kanten kunt zien. De Nicolaaskerk wil met een open blik naar het dorp laten zien dat ‘kerk’ en ‘samenleving’ geen gescheiden leefwerelden (hoeven te) zijn. Door elkaar te ontmoeten leer je elkaar beter kennen en weet je wat er speelt. Daar kan ieder zijn/haar voordeel mee doen.

De hele middag is er boekentafel van uitgeverij Narratio, waar nieuwe boeken rondom zingeving en spiritualiteit te koop zijn. Ook is er een boekenkraam waar tweedehands boeken verkocht worden. Er zal een serie prismaboeken van Maarten Toonder te koop zijn, als ook van Wodehouse en oude schaatsboeken. In de kerk worden vier mini-orgelconcerten gegeven door de vaste organisten van het kerkorgel. Tussen de concerten door kan jong en oud op een open ‘Muziekpodium’ laten horen wat zijn/haar muzikale kwaliteiten zijn. Lid zijn van een muziekvereniging is niet noodzakelijk.

Als derde activiteit is er een workshop schilderen onder leiding van Monique Meyer uit IJsselmuiden. Ieder krijgt de gelegenheid een eigen ‘mini-schilderij’ te maken. Alle mini-schilderijen zullen tot één groot schilderij worden samengevoegd. Het is iedere keer weer mooi om te zien wat de opbrengst is van de individuele kwaliteiten van de deelnemers en wat dit betekent voor het ‘totaal-schilderij’. En natuurlijk is er ook gelegenheid om zomaar even naar binnen te lopen, de kerk te bezichtigen en een kaarsje te branden voor iemand die u lief is. Tijdens de activiteiten is er koffie/thee met zelf gebakken cake. De opbrengst uit de boekenverkoop komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.