natuurbericht het hazenpad

Het heeft nog iets gevroren. Een extra jasje kan geen kwaad. Op naar het Raalterwoold. Daar bij de uit de tijd geraakte vangkraal voor het vee ga ik zitten. Evenals de defecte handwaterpomp en betonnen drinkwaterbak is het zoiets als cultureel erfgoed.

Een haas neemt in het berijpte gras de zithouding aan. Oh, daar nog één. Een vijftal ganzen vliegt noordwaarts. Enkele kieviten laat zich horen. Grote kans dat hier al nestjes met eieren liggen. De nevel maakt plaats voor een lekker zonnetje. Een biddend mannetje torenvalk heeft geen succes bij zijn eerste stootduik. Een vrouwtjeshavik schiet langs de bosrand. Het nest is eerder deze week geplunderd door kraaiachtigen.

Het warmt lekker op en het word druk om me heen. Een buizerd cirkelt boven het nestbos, drie of vier roodborsttapuiten zitten tussen het struweelopslag te foerageren. Twee reegeiten grazen bij de singel. Ze vallen amper op en daar komt de ooievaar van het nest bij de nieuwbouwwijk Franciscushof even kijken. Oh, kijk, daar gaat mijn eerste huiszwaluw van dit jaar! Waar is de tweede? En wie komen daar aan over het hazenpad? Ssst, de natuur komt vanzelf bij me; Beleef de lente…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.