mangs bu j te bange oproep aan raalter politiek

Oproep aan de Raalter politiek:

– Start een experiment ‘Bestuurlijke vernieuwing in Raalte’. Waarin de gemeente gaat experimenteren met verschillende nieuwe vormen van lokale democratie, in samenwerking met de wijken/dorpen. Zie als voorbeeld de nieuwe ideeën op het Mangs Bu-j Te Bange Festival. Bepaal samen met de dorpen/wijken welke experimenten worden uitgevoerd.

– Bij initiatieven of ideeën van inwoners voor een burgerbegroting, dorpscoöperatie of het Right to Challenge: maak inzichtelijk welke financiële middelen er op dat terrein omgaan in een dorp of wijk. Daag de inwoners uit gebruik te maken van hun Right to Challenge.

– Zorg voor een vrij beschikbaar budget voor lokale initiatieven waarbij inwoners voor een deel van dit budget zelf kunnen beslissen waarvoor dit beschikbaar wordt gesteld.

– Zoek kennis en voorbeelden op die al voorhanden is, ga op onderzoek in (andere) koplopergemeenten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.